Kihagyhatatlan ez a recept. Annyira puha és finom, hogy egy kocka nem is elég belőle 🙂 Ráadásul nem is kell vele sokat babrálni.
Hozzávalók:
- 4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
- 1 evőkanál vanília aroma
- 90 g kristálycukor
- 60 g olvasztott vaj vagy margarin
- 90 g liszt
- 5 dl langyos tej
- porcukor a süti megszórásához
Elkészítés:
160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.