Skip to content

Színes szelet, káprázatos édesség, mindenki irigykedve pillant majd rá az ünnepi asztalon!

Ma egy olyan sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely több színű, nagyon finom és szenzációsan mutatós az ünnepi asztalon. Próbáljátok ki ezt a receptet, higgyétek el nagy sikere lesz!

Hozzávalók 4 laphoz:

  • 2 db tojás,
  • 200 g cukor,
  • 150 ml olaj,
  • 200 ml tej,
  • 25 g kakaó,
  • 1 kanál ecet,
  • 1 kiskanál szódabikarbóna,
  • 1 tasak sütőpor,
  • 4 ml vaníliaaroma,
  • 4 ml rumaroma,
  • 700 – 750 g liszt.

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 db tojás,
  • 150 g cukor,
  • 1,5 liter tej,
  • 250 g liszt,
  • 200 g étcsokoládé,
  • 250 g vaj,
  • egy csipet só,
  • 4 ml rumaroma.

Elkészítés:

A lapok elkészítése: keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval, addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre. Az egyik részbe tegyünk vaníliaaromát és kb. 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és 300 g lisztet. Gyúrjuk össze külön – külön a fehér és a barna lapokat, majd pihentessük 15 percet. Mind a két tésztát osszuk kettőbe, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23 x 36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 3 – 4 percig 180 fokon.

A krém elkészítése: Keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral, addig kavarjuk amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet. A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá, folytonos keverés mellett. Lassú tűzön addig főzzük a krémet, amíg puding sűrűségű lesz. Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat vele, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Loading