Skip to content

Lekváros hamis hájas sütemény – már sütés közben olyan illata van, hogy nem lehet ellenállni neki!

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom sütemény.

Hozzávalók:

  •     40 dkg liszt,
  •     1 csipet só,
  •     25 dkg margarin,
  •     20 dkg tejföl,
  •     1/2 doboz sütésálló lekvár (házival a legjobb),
  •     1 ek. porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sóval, elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a tejfölt és tésztává gyúrom (én adtam hozzá 1 ek. tejet,úgy jobban összeállt,de elhagyható). Fóliába csomagolva hűtőben pihentetem 1 éjszakát. Másnap lisztezett deszkán átgyúrom, vékonyra kinyújtom téglalap alakúra. A hosszabbik oldalára (végig) rakok egy sáv lekvárt,majd ráhajtom a tésztát, derelyemetszővel ezt az egész sávot levágom, és kisebb darabokra metszem. A tészta többi részével is így járok el.

Sütőpapíros tepsibe rakom úgy, hogy a hajtás alul legyen és előmelegített sütőben megsütöm. Amikor egy kis színt kap akkor már jó!!! Ha tovább sütjük kiszárad. Még forrón megszórjuk porcukorral.

Bojtor Renáta receptje