A tésztája nagyon különleges, még sütőpor sem kell bele, a krém pedig annyira ízletes, hogy szinte elolvad a szádban!
Hozzávalók:
- 7 tojásfehérje
- 300 g cukor
- 3 evőkanál forró víz
- 2 teáskanál citromlé
- 200 g kókuszreszelék (2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez)
- 3 evőkanál liszt
- vaníliaaroma
Krémhez:
- 200 g vaj
- 7 tojássárgája
- vaníliaaroma
- 150 g porcukor
- 50 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál tej
A tetejére:
- 150 g étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a forró vizet kanalanként adjuk hozzá, majd a citromlét is keverjük bele. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket, vaníliaaromával ízesítjük. Papírral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
A krém: a tojássárgáját, a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd vízgőz fölött addig kavargatjuk, amíg krémessé válik. Majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra kavarjuk a vaníliaaromával és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk. Beletesszük a kókuszreszeléket.
A kihűlt tésztát bevonjuk a krémmel és olvasztott csokoládét kenünk a tetejére. A félretett kókuszreszelékkel megszórjuk és hűtőbe tesszük, amíg kicsit lehűl.