Skip to content

Almás süti, ha valami egyszerű finomságot ennél

A finom almás sütit nem lehet megunni, nálunk ez az egyik kedvenc variáció!

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg ráma margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • kicsi citromlé és citromhéj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 kg alma

ELKÉSZÍTÉS :

Jól összedolgozzuk, kicsit hűvös helyre tesszük pihenni, majd kettévesszük a tésztát.
2 lapot elnyújtunk és az alsó lapra ízlés szerint reszelt alma tölteléket teszünk.

1/2 kg almát lereszelünk cukorral, fahéjjal, citromhéjjal ízesítünk. Ízesítés után kicsavarjuk a levétől.

Az alsó tészta lapra hintünk 2 evőkanál búzadarát, vagy zsemlemorzsát, hogy a tészta az almától ne vizesedjen meg. Az almatölteléket beborítjuk a másik tésztalappal és lekenjük tojással. 180C fokon sütjük, amíg aranybarnára sül a teteje. 35×25  közepes tepsiben

Alexandra Wagensommer receptje

Forrás