A finom almás sütit nem lehet megunni, nálunk ez az egyik kedvenc variáció!
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 20 dkg ráma margarin
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál tej
- kicsi citromlé és citromhéj
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 kg alma
ELKÉSZÍTÉS :
Jól összedolgozzuk, kicsit hűvös helyre tesszük pihenni, majd kettévesszük a tésztát.
2 lapot elnyújtunk és az alsó lapra ízlés szerint reszelt alma tölteléket teszünk.
1/2 kg almát lereszelünk cukorral, fahéjjal, citromhéjjal ízesítünk. Ízesítés után kicsavarjuk a levétől.
Az alsó tészta lapra hintünk 2 evőkanál búzadarát, vagy zsemlemorzsát, hogy a tészta az almától ne vizesedjen meg. Az almatölteléket beborítjuk a másik tésztalappal és lekenjük tojással. 180C fokon sütjük, amíg aranybarnára sül a teteje. 35×25 közepes tepsiben
Alexandra Wagensommer receptje