Skip to content

Hihetetlenül finom és gyönyörű lengyel sütemény: Pani Walewska!

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 gramm cukor
  • 100 gramm vaj
  • 3 darab tojássárgája

Hozzávalók a krémhez:

  • egy evőkanál liszt
  • 1 evőkanál keményítő
  • 250 ml tej
  • 50 gramm cukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 100 gramm vaj

Hozzávalók a habhoz:

  • 4 darab tojásfehérje
  • 125 gramm porcukor
  • fél kanál keményítő

Ezen felül:

  • gyümölcslekvár

Elkészítése:

  1. Öntsünk 200 gramm lisztet egy tálba, tegyünk hozzá apróra vágott vajat, majd gyúrjuk össze kézzel.
  2. Adjuk hozzá a sütőport, cukrot és tojássárgáját is közben, majd gyúrjuk meg a tésztát, szükség esetén adjunk hozzá még lisztet vagy vizet.
  3. Serítsük ki a tésztát.
  4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzük a tésztát az aljára.
  5. Kenjük meg a tésztát lekvárral.
  6. Négy tojásfehérjét keverjük össze porcukorral és adjunk hozzá keményítőt.
  7. A kapott habot helyezzük a lekvárra.
  8. 180 fokon süssük 40 percig.
  9. Főzzük meg a krémet. A tejet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgáját, keményítőt, lisztet és keverjük amíg vastag nem lesz.
  10. Hagyjuk kihűlni.
  11. Vegyük ki a sütőből a megsült lapot, és hagyjuk lehűlni, majd vegyük ki a tepsiből és vágjuk ketté.
  12. Amint a krém lehűl, adjuk hozzá a vajat folyamatosan kavarva.
  13. Kenjük meg az egyik tésztá krémmel, majd borítsuk rá a másik fél tásztát és tegyük hűtőbe 2 órára.
  14. Ezután felvághatjuk és fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Loading