A puha és finom édességek kedvelői ne hagyják ki ezt az édes csodát. Ha valami elképesztően finomra vágysz, ezt kóstold meg.
HOZZÁVALÓ
- a tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk. só
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 3 dl langyos tej
- 6 dkg vaj
- 3 dkg élesztő
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt langyos tejben felfuttattam, a többi hozzávalót a dagasztógép edényébe tettem, majd hozzáadtam a felfuttatott élesztőt. Pár perc alatt elkészült a tészta, amit először a dagasztó gép táljában letakarva hagytam kb 30 percig.
Az idő leteltével kiborítottam a nyújtó deszkára. Megpróbáltam 12 egyforma adagokra vágni őket. A kis gombócokat téglalap alakúra kinyújtottam. Egyik végére egy jó nagy evőkanál vaníliapudingot tettem,a másik végit derelyevágóval bevagdostam, tészta két oldalát behajtottam, majd feltekertem. Az elkészült kifliket sütőpapírral bélelt tepsire raktam kelni.
A kiflik tetejét tojássárgájával lekentem, s a 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütöttem.
Lászlóné Buzási receptje