Kipróbált és népszerű ételreceptek és italreceptek a magyar és a nemzetközi konyha világából.
Minden, ami a főzéssel kapcsolatos!

Derítés

Hogy tetszik másoknak:

nincs értékelve

Mi az a derítés és miért hasznos?

A derítés egy tisztítási eljárás, melynek célja, hogy a levesekben illetve levekben (akár a borban, kocsonyalében) előforduló apró, leszűrhetetlen anyagokat eltávolíthassuk.

A derítés folyamata:
A levest szűrjük le, vegyük ki a húsokat és zöldségeket. A lé mennyiségétől függően 1-2 tojásfehérjét keverjünk laza habbá egy kis vízzel, majd a szűrendő léből is adjunk hozzá a keverékhez. Állandó kevergetés mellet öntsük hozzá a tisztítandó léhez, majd a tűzről levéve hagyjuk állni olyan 8-10 percig. Ezután szűrjük le a levet könnyedén.


A praktikát Vöri küldte be. Köszönjük!

Értékelje Ön is!

Kérjük jelentkezzen be az értékeléshez!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!



Minden jog fenntartva - Kell egy recept 2012